Načítám

Podívejte se, jak to Vašim dětem jde

Erasmus+ „Pozitivním přístupem k udržitelnosti“

Erasmus+ „Pozitivním přístupem k udržitelnosti“

03.04.2022

 



Jak jsme vás již informovali, naše škola před získáním akreditace v rámci programu Erasmus+ na období 2021-2027 byla úspěšná, neboť nám byla schválena žádost o grant v Klíčové akci 1. 

1. února 2022 byl na naší škole zahájen čtrnáctiměsíční projekt s názvem „Pozitivním přístupem k udržitelnosti“. V praxi to znamená, že díky finančním prostředkům z EU budou moci naši žáci v rámci projektu vycestovat do zahraničí, stejně tak jako jeden pedagog bude absolvovat na Islandu profesní kurz se zaměřením na řízení pohody a stresu.

V našem projektu se zaměřujeme na udržitelnost, kromě toho také spolupracujeme s řeckou školou již od září, a to na platformě eTwinning v projektu Young Agents 0017 for a better world. Hlavní téma se týká 17 cílů udržitelného rozvoje. V květnu navštívíme naše partnery osobně na půdě jejich školy. Ptáte se, jaká je to škola? Arsakeio je obecný název Arsaakei – Tositseia Schools, což je skupina soukromých škol v Řecku, přičemž Arsakeio je největší vzdělávací organizace v Řecku. Naše partnerská škola se nachází na severním předměstí hlavního města Atén jménem Drossia. Školu tvoří nejen mateřská škola, ale i základní škola s 600 žáky a také střední škola s 1200 žáky. Naši žáci s touto školou již pracovali před dvěma lety, kdy jsme za naši spolupráci v projektu Let´s get on board! byli oceněni Národní cenou eTwinning jako nejlepší eTwinningový projekt na 2. stupni ZŠ v ČR.


 
etwinning



 
Erasmus+ logo



Druhý dubnový týden bude náš pedagog absolvovat přípravnou návštěvu naší partnerské školy za účelem organizace programu skupinové mobility, konkretizace obsahové náplně a jednotlivých aktivit. Naši žáci se již postupně připravují na výjezd, proběhly první informační schůzky, kdy žáci samostatně navrhli loga na týmová trička a dárkové předměty. Na začátek května je plánovaná skupinová mobilita žáků.

O dalším průběhu našeho projektu vás budeme průběžně informovat nejen na stránkách naší školy, ale i na školním profilu Facebooku a v deníku našeho projektu.

Zde se můžete podívat na skvělou práci našich žáků. Věnovali jsme se tématu Gender Stereotypes, mimo jiné tématu významné české ženy. Žáci dokázali, že jsou schopni výborně spolupracovat v týmu. Informace o videu zde:

Dabing:
Ester: Miroslav Křížák
Magdalena: Tomáš Janků
Fanoušek: Tomáš Janků
Eva: Barbora Halíšková
Emma: Nela Králová
Barbora: Marek Malý
Milada: Terka Bočková
Věra: Tomáš Fojtík

Tvorba videa:
Animace: Tomáš Fojtík
Kresba postav: Tomáš Fojtík
Hudba: Tomáš Janků
Nápad: Tereza Bočková
Scénář: Tereza Bočková
Režie: Tomáš Janků
Psychická podpora: Ti ostatní

 
Mgr. Jana Losíková