Načítám

Podívejte se, jak to Vašim dětem jde

eTwinningový projekt Heroes

eTwinningový projekt Heroes

31.10.2021

Projekt Heroes získal skvělé mezinárodní ocenění European Quality Label

Náš projekt Heroes získal skvělé mezinárodní ocenění European Quality Label!  Získání tohoto certifikátu je důkazem, že náš projekt dosáhl požadované evropské standardy hned v několika směrech.

 
certifikát



21. 9. 2021
Ocenění kvality našeho eTwinningového projektu

I přes komplikace způsobené distanční výukou se v loňském školním roce naše škola zapojila do mezinárodní spolupráce a úspěšně zrealizovala eTwinningový projekt Heroes. Žáci aktivně spolupracovali se školami v Itálii, Turecku a Řecku. Výsledek naší celoroční práce vyhodnotilo Národní podpůrné středisko pro eTwinning v České republice – získali jsme národní certifikát Quality Label 2021. Za tento úspěch si odnesl každý žák svůj certifikát, sladkou odměnu, ale především pocit skvěle odvedené týmové práce.
foto


 
certifikát


 
Mgr. Jana Losíková 




29. 6. 2021
Úspěšné dokončení eTwinningového projektu Heroes

V letošním roce se nám podařilo i v době distanční výuky spolupracovat se zahraničními partnery na zajímavém projektu Heroes, jehož hlavním tématem byly národní mytické postavy a národní hrdinové. Žáci pilně pracovali po celou dobu, plnili různorodé projektové aktivity a pravidelně se setkávali se svými partnery v online setkáních.

Jsme velmi pyšní, že se nám podařilo splnit všechny vytyčené cíle projektu:
  • Vytvořili jsme unikátní sadu hracích karet, které obsahují nejen ilustrace žáků, ale také QR kódy s audio informacemi o hrdinech.
  • Vytvořili jsme webovou stranu projektu, kde si můžete zahrát hru připravenou daným týmem o národních hrdinech a také se můžete seznámit se všemi výstupy našeho projektu.
  • Společně jsme se svými partnery napsali čtyři zajímavé příběhy, ve kterých vystupují hrdinové našich zemí.
  • Podíleli jsme se na společném plakátu vyjadřující naši skvělou spolupráci.

 


Všichni žáci byli oceněni diplomem a drobnými dárky za jejich celoroční snahu, největším oceněním pro žáky byl však okamžik, kdy si společně zahráli karetní hru, na které se sami podíleli.
 
Mgr. Jana Losíková


Zde se můžete podívat na nejzajímavější okamžiky našeho projektu:
 





Další zajímavé momenty projektu zde:
 
zajímavé momenty







Prolistujte si eknihu obsahující naše příběhy:
 
ekniha





Celkové ohlédnutí za naším projektem najdete zde:
 
celkové ohlédnutí za projektem





Zde se můžete podívat se, jak si hru zahráli čeští žáci:
 
jak hru hráli čeští žáci





A mnohem více najdete na stránkách našeho projektu:
 








19. 3. 2021
eTwinnnig projekt Heroes

Žáci 6. ročníku úspěšně pokračují v rámci hodin anglického jazyka v mezinárodní spolupráci v projektu Heroes s žáky z Řecka, Turecka a Itálie. Hlavním tématem našeho projektu jsou mytičtí hrdinové našich zemí a také zajímavé postavy naší historie. Žáci v týmech pracují na přípravě hracích karet, které budou obsahovat nejdůležitější informace o vybraných hrdinech, součástí karet budou také QR kódy, díky kterým si budeme moci poslechnout stručnou charakteristiku postav.
czech heroes


Žáci se setkávají se svými partnery pravidelně v online setkáních, kde si představují hrdiny své země, hrají na toto téma hry, vítěz každé země obdrží diplom a drobnou cenu. Žáci se vyjadřují k práci ostatních, nebo hlasují o oblíbenosti postav.

V rámci tohoto projektu jsme vytvořili webovou stránku, kde si můžete prohlédnout práce všech zapojených žáků. Každá země představuje svých 12 postav. Odkaz je zde:

https://etwinning-heroes.weebly.com/

Kromě toho je veřejnosti k dispozici instagramový účet, který přináší zajímavosti a novinky z našeho projektu. Můžete se přidat a sledovat nás pod názvem: heroes_etwinning

https://www.instagram.com/heroes_etwinning/
 
Mgr. Jana Losíková






18. 10. 2020
Nový eTwinningový projekt na naší škole

Naše škola se i v tomto školním roce zapojila do eTwinningového projektu, který probíhá v rámci výuky anglického jazyka v 6. ročníku. Naši žáci v něm spolupracují s týmy ze tří zemí: Řecka, Itálie a Turecka.

 
logo eTwinning


Jak už název projektu Heroes napovídá, zaměříme se na hrdiny, ať už mytologické hrdiny či hrdiny moderní doby. Žáci v tomto projektu jistě využijí své znalosti i z jiných předmětů, dozvědí se o důležitých postavách vybraných národů, představí naše národní hrdiny, čímž si rozšíří své kulturní povědomí. Žáci budou pracovat v mezinárodních týmech, naučí se mnoha dovednostem, čeká je mnoho zajímavých a kreativních činností. Vyzkoušejí si roli spisovatele, neboť budou společně pracovat na hlavním výstupu – napíší příběh, který bude nakonec dostupný v online podobě knihy.

Naučíme se pracovat s novými nástroji jako je např. Monkey Survey, ZeeMaps, Voki, Padlet aj. Žáci právě dokončili své první úkoly, pomocí aplikace Voki si vytvořili svou vlastní postavičku, kterou svým hlasem namluvili, aby se představili svým partnerům. Také navrhli originální loga projektu, z nichž hlasováním vybereme 5 nejlepších. Tato loga se utkají spolu s 15 nejlepšími zahraničními logy v hlasování o to nejlepší, které se stane oficiálním logem našeho projektu.

Věříme, že si naši žáci díky tomuto projektu vylepší nejen své jazykové dovednosti, zvýší se jejich motivace, ale také se naučí toleranci a týmové práci. I přestože byla zavedena distanční výuka, pokračujeme v naší práci nadále a už se těšíme na mezinárodní spolupráci a setkání s našimi partnery. Práce našich žáků si nenechejte ujít. Odkaz najdete zde:
   


 
logo
 
Mgr. Jana Losíková