Načítám

Podívejte se, jak to Vašim dětem jde

Krása okamžiku

Krása okamžiku

06.04.2022

Uspěli jsme v mezinárodní výtvarné soutěži Krása okamžiku

V této soutěži, kterou vyhlásilo Jazykové gymnázium Pavla Tigrida ve spolupráci s Velvyslanectvím Francie v ČR a Francouzským institutem v Praze, se stal naší inspirací světově proslulý malíř Claude Monet. Naši žáci byli vybízeni, aby zachytili neopakovatelnou chvíli, atmosféru, stav světa prostřednictvím malby, fotografie, grafiky… jako tento úžasný umělec.

O obrovském zájmu o mezinárodní soutěž, svědčí to, že bylo do ní zasláno celkem více než 1300 výtvarných děl ze 47 škol (mnohé od francouzských studentů). Proto si nesmírně vážíme toho, že díla našich žáků úspěšně obstála i v takovéto silné konkurenci. Velkou radost máme z nádherného 3. místa, na kterém se umístila naše žačka Lucie Nezvalová (Kusynová) z 9.B v I. kategorii se svou fotografii s názvem Zapomnění.

Ceny byly slavnostně předávány na vernisáži, kde jsme kromě zajímavého kulturního programu mohli rovněž slyšet vystoupení Francouzského rady Velvyslanectví Francie v České republice a zástupců poroty. Po něm následovala komentovaná prohlídka vystavených děl s odborným komentářem a nechybělo ani bohaté občerstvení.

Z užšího výběru se nakonec probojovalo 190 autorů, jejichž práce byly oceněny tím, že byly nominované do virtuální galerie a jiné byly vystaveny fyzicky ve foyer gymnázia a budou tak do konce května přístupné veřejnosti.

Za naši školu byli oceněni tito žáci (zastoupení ve virtuální galerii):

FOTOGRAFIE I. kategorie
Adéla Cahelová, Dárek pro vílu
Lucie Kusynová (Nezvalová), Po dešti
Nikol Menšíková, Pohled do očí
Simona Navratová, Posledních pár minut
Sofie Borsutzká, Slunný den s nejlepším přítelem
Denisa Kostková, Hra na schovávanou, II.kategorie

MALBA A TRADIČNÍ TECHNIKY I.kategorie, zastoupení na reálné výstavě:
Vanesa Molová
Terezie Kociánová
Adéla Cahelová
Anežka Široká
Vanesa Masná
Alžběta Hranitzká

 Vernisáž se konala nejen za přítomnosti vzácných hostů, ale také za pozornosti médií (zpravodajský šot najdete na FB České televize).

Krátký sestřih nejzajímavějších momentů, můžete zhlédnout na  YouTube kanálu.

Vítězné práce z jednotlivých kategorií a práce nominované do virtuální galerie najdete na webu.

Věřím, že tento úspěch bude silnou motivací našich žáků do dalších výtvarných soutěží i jiných uměleckých aktivit a přinese jim to tak spoustu radosti.
 

 
Danuše Švrčinová