Načítám

Podívejte se, jak to Vašim dětem jde

Poezie železa

Poezie železa

05.04.2023


2. MÍSTO V MEZINÁRODNÍ VÝTVARNÉ SOUTĚŽI POEZIE ŽELEZA
 
U příležitosti Evropského Dne Frankofonie a 100. výročí úmrtí francouzského architekta Gustava Eiffela vyhlásila sekce Jazykového gymnázia Pavla Tigrida ve spolupráci s Velvyslanectvím Francie v České republice a Francouzským institutem v Praze 5. ročník mezinárodní výtvarné soutěže s názvem Poezie železa. Žáci tak měli příležitost pomocí kresby, malby či grafiky výtvarně ztvárnit rozmanité stavby G. Eiffela.
 
Do této soutěže se zapojilo 47 různých škol včetně gymnázií a bylo zde zasláno 2010 prací! V porotě zasedli výtvarní odborníci jako např. Mgr. Milan Cieslar, PhD., (vedoucí katedry výtvarné výchovy PdF OU).
 
 Máme nesmírnou radost, že v tak obrovské konkurenci se náš žák TOMÁŠ JANKŮ z 9.C umístil na úžasném 2. místě!
30. 3. 2023 se konala na gymnáziu P. Tigrida vernisáž se slavnostním předáváním cen, kde jsme měli také možnost si vyslechnout slova ocenění Mgr. Milana Cieslara, PhD. a velvyslance Francie v ČR pana J. E. Alexis Dutertre. Poté jsme si mohli prohlédnout ta nejlepší díla žáků vybraná pro tuto výstavu. Byly to kromě vítězných prací, rovněž díla, která se dostala do finále (nejužšího výběru). Zde jsme s potěšením objevili dalších 8 prací žáků z naší školy (jedná se o tyto studenty: Vanessa Molová z 9.A, Tomáš Fojtík, Tereza Bočková a Veronika Vajdová z 9.C, Lukáš Fojtík z 8.C, Tereza Stařinská ze 7.B, Natálie Mušálková z 9.B a Alžběta Borkalová z 6.C.).
 
K příjemné atmosféře přispěl i kulturní program studentů gymnázia a milé pohoštění pro všechny zúčastněné.
Všem našim žákům, jejichž práce byly na tuto soutěž zaslány, děkujeme za úsilí a Tomášovi gratulujeme k 2. místu.
 
                                                                                                                                           Danuše Švrčinová